Skip to content


Superbus niet naar China

Delta 14, 24 april 2008, nieuws

Superbus niet naar China
De presentatie van de Superbus tijdens de Olympische Spelen in Peking gaat niet door. Extra regels van de Chinese regering maken een goede presentatie onmogelijk, aldus programmaleider prof.dr. Wubbo Ockels.

Het leek in 2005 nog zo’n leuk idee: de sporters zouden in Peking gehuisvest worden in een duurzaam Olympisch dorp, en de duurzame Superbus zou heen en weer pendelen tussen het Holland House en het duurzame dorp. Maar de droom is geweken door voortschrijdend inzicht, verklaart Ockels.

De Chinese regering komt met steeds meer regels voor het verkeer in en om Peking tijdens de Olympische Spelen. Kentekencontroles bepalen wie wel en niet de weg op mag. Daarbij komt dan nog het experimentele karakter van de Superbus, die buiten elke gebruikelijke categorie valt. Ockels begreep dat hij de Superbus er uiteindelijk alleen op een stel pallets zou mogen laten staan. Dat leek een schrale presentatie te worden voor veel geld. In overleg met collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg is besloten af te zien van de Olympische presentatie.

Ockels spreekt tegen dat de Superbus nog niet klaar zou zijn voor de presentatie. Het is een regeringsprobleem, vat hij samen. Eind juni verwacht Ockels een perspresentatie van de Superbus te houden. Een presentatie in Peking is eigenlijk niet nodig, vindt Ockels. Hij ervaart al zoveel belangstelling van over de hele wereld, dat hij verwacht dat men wel naar Delft komt.

++

zie ook website TU

Posted in Delta.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.