Skip to content


Hypnosetherapie

VPRO Noorderlicht Radio / 24 mei 2005 / 15 minuten, start op 27:45
Afgelopen februari organiseerde het AMC een congres over hypnose in de medische praktijk. Voorstanders claimen dat hypnose pijn kan verminderen en dat het de patiënt helpt te ontspannen waardoor medische ingrepen minder belastend zouden zijn. Ook hypnose klachten kunnen verhelpen bij hoofdpijn, rugpijn of buikpijn. Een wetenschappelijke studie met controlegroep naar het effect van hypnose bij kinderen met buikpijnklachten loopt nu op z’n einde. Reden voor verslaggever Jos Wassink om langs te gaan bij psychiater Eric Vermetten, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Hypnose.

Beluister bij vpro – start reportage op 27:45

Posted in Noorderlicht radio.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.