Skip to content


Klimaatspecial

VPRO Noorderlicht Radio / 29-06-2004 / 55 minuten
Op 30 juni organiseert het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu een klimaatdag. Centraal staat het broeikaseffect en de noodzaak om daar wat aan te doen. Onderzoekers, bedrijven en ministeries zullen staatssecretaris Van Geel adviseren over de beste manieren om het broeikasgas te beteugelen. Vandaag doen we hier alvast een verkenning. En dat doen we met klimaatonderzoeker Koos Verbeek van het KNMI en met hoogleraar Energietechniek Cees Daey Ouwens. Jos Wassink zal met hen een aantal veelbelovende technologieen doornemen. Voorbeelden zijn: de energieneutrale wijk Duindorp bij Scheveningen; winning van groen gas uit hout door ECN en ervaringen van het GVB Amsterdam met de waterstofbus, een deel van het CUTE-project: Clean Urban Transport for Europe.

Weblink naar vpro – beluister de klimaatspecial

Posted in Noorderlicht radio.

Tagged with , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.