Skip to content


Demopagina radiorepo’s

Aardehuis

In Zwolle wordt de laatste hand gelegd aan een uniek bouwwerk dat qua water en energie vrijwel geheel zelfstandig is. Een Earthship wordt het wel genoemd, of een Aarden huis. Het organische bouwwerk is in opdracht van woningbouwvereniging SWZ gebouwd door experts uit Engeland en Amerika en met hulp van het nabijgelegen ROC en veel vrijwilligers. Verslaggever Jos Wassink werd er ontvangen door Hans Bijkerk van de woningbouwvereniging.

Teleac, Hoezo Radio, 17 dec 2008 / 7 min 21

 

Piepjes tegen Parkinson

Met de muziek mee loopt beter dan zonder, en zingen gaat beter dan praten. Parkinsonpatiënten weten het zelf vaak al langer, maar nu is ook wetenschappelijk bewezen dat ritme hen helpt om beter te bewegen. In het Europese RESCUE-project, waar het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit aan deelnam, kregen patiënten een pieper op proef. Allemaal gingen ze er beter mee lopen en kregen bovendien meer zelfvertrouwen. Maar hoe kan zo’n eenvoudig hulpmiddel zo goed werken?

VPRO, Noorderlicht Radio / 19 apr 2005 / 3 min 30

 

Ruimtestation

Astronauten die langer aan boord blijven van het internationale ruimtestation ISS hebben meer tijd voor wetenschap en techniek. Maar hoe bevalt het ze zo lang daarboven? Delftse studenten vroegen het gisteren aan de Belgische astronaut Frank de Winne. Zijn Nederlandse collega André Kuipers leidde de bijeenkomst.

Teleac, Hoezo Radio, 30 sept 2009 / 6 min 47

Posted in Radio.